• Veiliger, mooier & leuker!
  • Ontwerp uw unieke hoes
  • Keuze uit 100+ afbeeldingen
  • Betaal veilig via uw eigen bank

Wereld van de scootmobiel ‘wordt stukje veiliger, mooier en leuker’

Hoe kun je je scootmobiel er nu een beetje leuk uit laten zien? Ondernemer Peter Maas vond het maar saaie dingen en ging aan het brainstormen, met de ScootSee tot gevolg. De eerste prototypes zijn inmiddels in Mierlo te zien.

 

“Ik zat in de winter wat naar buiten te turen en toen kreeg ik het idee om de scootmobiel op te fleuren, met een kleurige hoes”, vertelt Maas. Hij ging aan de slag en maakte enkele ontwerpen. Zelf is hij goed ter been en dus verdiepte hij zich eerst in de wereld van de scootmobiel. “Er zijn in Nederland 299 soorten. En die zijn allemaal anders hé. Niet elke hoes past op elke scootmobiel.”

Veilig op weg

Maas ziet in zijn creatie ook een manier om de veiligheid van de scootmobiel te verbeteren. “Je kunt ook achterop zetten dat je bijvoorbeeld slechthorend bent, of de maximumsnelheid.” Mierlonaar Piet Cuppen kreeg als één van de eerste een prototype. Zijn naam staat achterop de scootmobiel waardoor veel mensen een praatje met hem maken. “Ik ben er blij mee. Mensen spreken je aan, hartstikke leuk”, zegt hij.

De hoezen zijn nog niet te koop. Maas hoopt in augustus de website klaar te hebben en de hoezen in productie te nemen.

Bronvermelding: Studio040 Eindhoven

Foto: Monique Klaassen
Verslag: Aäron Schafrat